Ipocrizie boală sau pretext

Nu exista, „are un suflet bun dar, e rea de gură.” Asta mi se pare o scuza penibila pentru a scuza ipocrizia unora. E lamentabil sa scuzi un comportament jignitor sub un pretext ieftin. Oamenii exprima ceea ce ei de fapt, sunt in interior. Daca oricare dintre noi avem frustrări, neajunsuri si tot felul de nelămuriri, este irelevant sa ne scuzam de comportamente indezirabile atât timp cat suntem conștienți ca oricum toată lumea simte in mare parte la fel. Într-o lume in care ne scuzam fiecare comportament neacceptat de societate, sub pretextul unei vorbe din popor, ar trebui sa lucram in principal la dezradacinarea comportamentului prin asumare. Daca într-o discuție nu câștigi cu argumentul suprem si ești pus la pământ, ești evident supărat si ai fi preferat ca discuția sa nu înceapă. Daca in urma discuției lasi impresia ca de fapt pe tine nu te afectează si ai fi avut argumente și mai bune, esti fals. Daca pentru tine era mai important sa câștigi argumentul decat sa înveți ceva din urma discuției, interlocutorul tau nu a stat de vorba cu persoana potrivita. Daca in urma discuției ajungi sa jignești si sa subestimezi persoana cu care ai discutat. Deja discuția nu trebuia sa mai fi avut loc. In condițiile in care se Întâmplă exact opusul afirmațiilor de mai sus, doi oameni merg liniștiți in treaba lor in urma unei discuții in care toată lumea are de câștigat.

In anumite situații in viața este de înțeles, ca trecem mult peste barierele morale dar asta nu e nici o scuza pentru comportamentul irațional. Oamenii care au o scuza pentru orice sunt de fapt acei oameni care fug cel mai departe de responsabilități si de situațiile cu adevărat schimbătoare in viața “life changing”. Nu vreau sa spun ca e o regula generala, insa pe parcursul vieții atât timp cat autoimplinirea de sine este scopul fiecăruia dintre noi mai mult sau mai puțin conștient, scuzele nu sunt decât piedici in atingerea obiectivelor.

Daca in urma textului te simți inconfortabil cu privire la cele menționate mai sus, sper ca într-o zi sa ai plăcerea de a descoperi tainele asumării si respectului de opinie.

Publicat de Alexandra Maria

Cand nimeni nu te vede, te simti mai liber ca niciodata, sa faci ceea ce iti doresti cu adevarat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: