Superficial

Astazi ma gandesc la superficialitate. Foarte putini din cititorii mei ma cunosc in realitate si cu atat mai putini cine sunt eu. Cred ca nu am sa imi fac prea curând o prezentare detaliată din simplul motiv ca eu prefer sa ma descopăr pe mine prin intermediul acestuia. De altfel de când am inceput sa scriu atât de des am descoperit ca as putea fi dispusa sa perseverez in anumite activități daca imi aduc un avantaj numarabil. Numarabil pentru mine insemnand cat de dispusa sunt eu sa investesc in timpul meu pentru a-mi dezlănțui mintea pe un blog, ca mai apoi sa primesc satisfacția productivității.

Revenind la ideea de superficialitate ceea ce eu numesc asa se rezuma la afișajul fiecăruia in viata cotidiana. Multi dintre noi ne asumam ca in societate ne comportam in asa fel încât sa fim dezirabil, iar in confortul propriu suntem cu totul alte persoane. Uneori ma întreb oare cum arata unele persoane in exteriorul societății. Cine sunt ei cu adevărat? Cand sunt ei cel mai aproape de adevarata lor identitate? Si cum se pot abține sau mai bine zis preface atât timp? Raspunsul la toate aceste întrebări este ca nu e treaba mea.

Dar sa fim sinceri cu toții ne-am întrebat de multe ori in era internetului, cine sunt de fapt mulți oameni din spatele Instagram- ului, a Facebook-ului, cine sunt adevărații oameni din spatele reclamelor, sau din spatele unor produse? Ce simt acei oameni? Ce gânduri au? Cum se bucura ei de viață? Cum arata cand sunt triști? Sau ce anume iubesc ei? In ziua de azi ni se ofera superficialitate la fiecare clipire, între respirații, între înghițituri si in special inainte de fiecare decizie pe care o luam. Asta pentru ca suntem slabi. Ajungem sa ne dorim lucruri de care nu avem nevoie. Ni se impun nevoi si ni se vand emoții. Emoții pe care ni le putem crea conștient din experiente pe care le trăim fără acel produs sau serviciu minune, care ni se ofera la un preț jignitor de ieftin. Atat timp cat nu conștientizăm nevoile reale pe care le avem suntem condamnați la consumerism superficialitate, trend-uri sinucigase si valori aruncate in bataia vantului de suflul turmei.

Publicat de Alexandra Maria

Cand nimeni nu te vede, te simti mai liber ca niciodata, sa faci ceea ce iti doresti cu adevarat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: